Nettside for mobil – Tips til mobiltilpasset nettside!

Erfaren leverandør av nettsider og logodesign

Har du nettside fra før? Eller er du på markedet for å investere i nettside? Ett kriterium er spesielt viktig når du skal ha nettside, nemlig; mobilvennlighet. Et responsivt design er et stort fokus innen søkemotoroptimalisering og er et must for nettsider i 2021. Sørg for en minst like god brukeropplevelser på mobil og nettbrett som på PC.

En responsiv nettside er at den tilpasser seg enheten den vises på. Det betyr at nettsiden har like godt design uavhengig om den vises på desktop, nettbrett eller mobil.

Det er ikke en nyhet, men Google sine algoritmer er laget slik at de vil straffe deg om nettsiden din ikke er tilpasset mobiltelefon. Måten de gjør det på er og i større grad ekskludere nettsiden din i søkeresultatene fra mobile enheter. Så om du selger traktordekk, og jeg søker etter traktordekk fra telefonen – vil jeg ikke få muligheten til å finne deg.

 

Hvorfor du trenger en responsiv nettside.

Grunnen til at det er så viktig å ha et responsivt webdesign er fordi vi ikke lenger bare sitter foran pc-skjermer. Vi surfer som aldri før og vi blir mer utålmodige for hver dag som går. Vi har rett og slett ikke tid til nettsteder eller apper som ikke fungerer med en gang.

Designet og hvordan brukerreisen på nettsiden er veldig viktig, og i følge denne studien fra Google så tar det oss 0.17 sekunder for og få et inntrykk av nettsiden. Om vi ikke liker det vi ser, så koster det oss lite å trykke tilbake å lete videre.
Og med tanke på at ca. 70% av all trafikk på internett kommer fra mobiler, vil det være et stort potensielt marked som ikke blir utnyttet ved å ikke ha en mobiltilpasset nettside.

Fokus på brukervennlige løsninger.

Ettersom vi bruker større deler av livene våre i den digitale verden så blir den optimalisert for at vi enklere skal kunne finne det vi ønsker. Som tiden går forandres måten vi surfer på, våre vaner i søkemotorene og hvordan vi finner informasjonen vi leter etter.

Det skal gå så raskt som mulig – derfor legges det visse krav av for eksempel Google at vi må følge med i tiden og holde våre plattformer oppdatert om vi vil bli med videre. Det er ikke lenger rom for å dra seg fram og tilbake på en nettside fra 2005 for å finne informasjon. Det gir heller ikke et spesielt godt inntrykk av bedriften.

Tips til en mobilvennlig nettside.

 • Innhold.
  Si mye, med lite! Ofte så er mobilenheten brukt til å surfe når vi er på farten. Sørg for å informere de besøkende kjapt og effektivt, og at nettsiden er enkel å navigere seg fram til målet på. Tenk også på tekststørrelser og hvordan teksten er bygget opp.
 • Hastighet
  Som nevnt tidligere i artikkelen, så har vi dårlig tid. Vi liker at ting går kjapt, og nettsiden din er intet unntak. Nettsiden din bør ha blitt lastet inn innen 3 sekunder. En rask nettside er også en prioritet innen søkemotoroptimalisering.
 • Design
  Som innholdet, så må alt ligge til rette for at det ser bra ut. Se til at knappene ikke er for små for tommelen, at bildene er store nok (ikke for store!) og ja, bare et pent design som gir en god brukeropplevelse. Aller helst et design som imponerer.
 • Tekst
  På en så liten skjerm, kan det være utfordrende å lese små tekster. Sørg for at teksten er leselig uten å zoome.
 • Unngå aggressive pop-ups
  Vi synes dette er spesielt viktig også på desktop. Men om du prøver å lese en tekst på mobil, er det som oftest veldig irriterende med Pop-ups. Om du skal ha pop-ups, prøv å vær strategisk med plasseringen da det fort kan ødelegge opplevelsen.
 • God menystruktur
  En passelig stor header, med en oversiktlig og strukturert sandwich meny gir et godt grunnlag for en enkel navigasjon på nettsiden.

 

Sjekk om nettsiden din er responsiv.

Vi har nå understreket av en responsiv nettside, ikke er å kimse av. Her kan du sjekke om nettsiden din er responsiv. Vi lager nettsider i alle former, og vil mer en gjerne bistå om du trenger hjelp med å få din eksisterende wordpress side responsiv – eller om du ønsker å opprette en ny.

Ta denne testen for å se om nettsiden din er responsiv.

Test vår priskalkulator!

Vi har en priskalkulator, som gir deg et overslag på hva prosjektet vil koste. Test da vel? Vi tar ikke kontakt med deg før du sender oss prisen.

Fredrik Sandbakken

Fredrik Sandbakken

Grafisk designer og innholdsprodusent.