Kjøpe nettside: Hvorfor velge WordPress?

Erfaren leverandør av nettsider og logodesign

Når en bedrift har bestemt seg for å øke sin digitale tilstedeværelse, er det greit å finkjemme markedet for svar på disse spørsmålene:

Hva er det som fungerer for andre? Hvilke løsninger er aktuelle for oss? Og kanskje viktigst av alt: hva er det bortkastet å bruke penger på?

Det hevdes at man lærer av sine feil – og det er en flott og sunn holdning som bidrar til vekst i sinnet. Men fytti grisen så vondt. Man blir naturligvis aldri immun mot å ta feil, men man kan lære mye av å se på andre og undersøke ting på forhånd.

Det er det vi har gjort – og valget faller stort sett på 1) WordPress eller 2) «ren» kode uten et tilknyttet publiseringssystem, men med et eller flere eksterne biblioteker som eksempelvis Bootstrap. Alternativ to er naturligvis det beste, men blir gjerne 10 ganger så dyrt å utvikle, og driftskostnadene kanskje 2-3x.

Videre vil vi forklare hvorfor vi jobber tilnærmet utelukkende med WordPress.

Norske aktører: Både Brønnøysundsregisteret og det politiske partiet Venstre bruker WordPress på deler av nettsiden sin.

Markedet bestemmer

WordPress er verdens mest populære publiseringssystem, med millioner av aktive installasjoner over hele verden. Det er ikke lett å gi et eksakt estimat, men flere kilder hevder at markedsandelen ligger på rundt 50%. Dette gir en enorm brukermasse, et engasjert samfunn og store muligheter for videreutvikling.

I Norge er WordPress en klar favoritt blant kreative byråer. Systemet er relativt enkel å sette opp, og har store utviklingsmuligheter. Her har man et enkelt brukerpanel, ulike tillatelser for brukere, innleggsarkiv og oppsett av nettbutikk med installasjon av noen få utvidelser.

Åpen kildekode

Siden WordPress har åpen kildekode, kan engasjerte utviklere bidra med forbedringer og gradvis utvide systemet med nye, spennende funksjoner. Den enorme brukermassen sørger for at forbedringene er nettopp forbedringer, og at sikkerhetshull rettes og tettes snarest mulig.

Åpen kildekode gjør også at man kan laste ned og ta i bruk hele installasjonen gratis, noe som gjør at det er et rimelig alternativ mot betalte løsninger. Ønsker du å videreutvikle nettsiden på et senere tidspunkt, kan betalte systemer som Wix og Squarespace være noe begrensende ift alle mulighetene WordPress byr på.

En stor brukermasse er selvsagt ikke bare positivt. Det er alltid en risiko tilknyttet installasjoner og oppdateringer, da sikkerhetshull vil dukke opp. Dette er en av grunnene til at vi som byrå forholder oss til så få utvidelser som mulig, foretar backup regelmessig og andre tiltak for å hindre datatap.

Fleksibilitet

Vi har jobbet med mange ulike sidebyggere. Med mindre det er helt nødvendig for kunden å bruke et alternativ, vil vi alltid foretrekke å bruke WordPress.

Publiseringssystemet, solide utvidelser og muligheten til å implementere små programmer raskt og effektivt er noe av det som gjør WordPress så fleksibelt.

Siden WordPress i utgangspunktet var ment for innholdsspublisering, har det store muligheter for å opprette ulike brukerroller og gi ulike tillatelser. Eksempelvis er det veldig godt egnet publikasjoner, magasiner, aviser som ikke har budsjett til de største systemene egnet til dette formålet. Det er enkelt å laste opp mediefiler, publisere innlegg og sider samt. kategorisere disse.

Ofte er det ønskelig for våre kunder å legge til ekstra funksjonalitet på nettsiden. Om dette er relativt enkle oppgaver vil vi forsøke så langt det lar seg gjøre å lage disse på egenhånd, da det er én mindre utvidelse å uroe seg for, og utvidelsen kan brukes igjen for andre kunder. På sikt sitter vi med flere slike systemer som både gjør hverdagen vår og kundens enklere.

Pris

I utgangspunktet er WordPress gratis å laste ned og bruke som man vil. Det er mye av grunnen til at det er så populært blant små og mellomstore reklame- og utviklingsbyråer.

Kostnadene inntreffer eksempelvis ved domeneadministrasjon, webhotell, e-post, pro-versjoner av utvidelser og transaksjonskostnader ved betalingssystemer.

Det kan naturligvis bli snakk om relativt store summer, hvis man ikke vet hva man bør prioritere av ekstra utvidelser.

Derfor er det greit å vite at leverandører, som oss, tar oss av alle eksterne kostnader – og du sitter igjen med en god, fast pris på drift og vedlikehold.

Blir det ønskelig med en ny nettside, ikke nøl med å kontakte oss for en trivelig samtale om ditt prosjekt. Vi har løsninger som passer alt fra nyetablerte til mellomstore bedrifter.

Thomas Holten Enstad

Thomas Holten Enstad

Webutvikler og innholdsprodusent. Ta gjerne kontakt!