Reklame- og mediebyrå i Gudbrandsdalen

Hva er egentlig en enkel nettside?

Vi får noen ganger spørsmål om hva en nettside koster, eller hva en enkel nettside koster.
Vi synes dette kan være et vanskelig spørsmål å svare på på stående fot, da det som er enkelt for noen kanskje ikke er så enkelt for en annen. Alt er relativt!

 

Så hva er en enkel nettside?

Er det at den er enkel å redigere? Ser den enkel ut? Er det lite innhold? Før vi kan komme til et tydeligere svar, trenger vi å få vite litt mer om hva du tenker er enkelt.

Hva slags nettside er det egentlig snakk om?
Skal det være et “digitalt visittkort”, eller skal du ha en reiseblogg, eller skal det være et enkelt nettforum hvor folk kan registrere seg og debattere?

Hva forventer du av nettsiden din?
Dette er greit å reflektere over. Hvorfor skal du ha ny nettside? Er det for å være tidsriktig, og at folk kan lese litt om deg på nett? Skal den bidra med vesentlig økt salg? Rett og slett; hvor viktig er nettsiden for din bedrift?

Hvorfor ønsker du en enkel nettside?
81% av oss gjør research før vi gjør et vesentlig innkjøp. Vi liker å lese oss opp og bli trygge på hvem vi handler av. Det er også en fordel med en innholdsrik nettside for å øke sjansene for en god plassering i Google. Vi mener ikke at det er dumt å ha en enkel nettside – men det er viktig å reflektere om hvorfor, og hva enkel betyr for deg. Er enkel at du vil gjøre en mindre investering, men samtidig forventer at det skal generere mye salg – vil det i de fleste tilfeller være noe urealistisk.

Om du har en god kundebase, og ser at bedriften går mer eller mindre av seg selv via fornøyde kunders anbefaling, ser vi at det å investere i en kompleks nettside ikke er en prioritet. Men, om du forventer å øke salget betraktelig via nettsiden, bør du vurdere en gang til om du har bestemt deg for å ha en enkel nettside.

 

Dette er en enkel nettside for oss.

• Du vet hvem kunden din er.
• Du vet hva du selger.
• Du har allerede bilder.
• Du har et godt utgangspunkt i tekst.

Om du er av denne typen, er det ikke noe problem å sette opp en enkel nettside. Her trengs det nemlig ikke å være en stor for-prosess med research, idéutvekslinger og undersøkelser – for du vet allerede hva du skal ha. Du trenger egentlig noen til å sette det sammen på en skikkelig måte, som både presterer og ser bra ut.

 

Vårt rimeligste alternativ.

En slik nettside er gjerne en som vi tilbyr her. Det er en Onepage nettside, som vi har bygget opp med WordPress. Dette er for de som bare vil få opp noe enkelt og kjapt med bilder, litt tekst, kontaktinfo og om hva de tilbyr. En enkel, men god start! Og ettersom dine behov kanskje endrer seg, går det an å bygge på løsningen ved en senere anledning. En videre bygging er kanskje flere undersider, flere referanser, tjenester eller kanskje en underside med ansatte.

Fredrik Sandbakken

Fredrik Sandbakken

Grafisk designer og innholdsprodusent.